Kuka olen

Olen 49-vuotias tamperelainen, joka on syntynyt Alavudella, pohjalaisen ja hämäläisen kulttuurin kohtaamisalueella. Vuonna 1990 varusmiespalveluksen suoritettuani muutin Tampereelle opiskelemaan Tampereen teknilliseen korkeakouluun (nykyisin Tampereen teknillinen yliopisto). Ammatilliselta taustaltani olen ohjelmistosuunnittelija.

Yhteiskunnallinnen aktivoitumiseni lähti käyntiin törmättyäni Jussi Halla-ahon maahanmuuttoa ja monikulttuuria kritisoiviin blogikirjoituksiin vuonna 2005. Kirjoituksissa tuotiin esiin maahanmuuton haittavaikutuksia, joista valtamedia oli systemaattisesti vaiennut.

Kultakielistä "anti-Halla-ahoa" ei ilmestynyt puhumaan pois kalvavaa huolestumistani maahanmuutosta. Sen sijaan moni kansakunnan kaapin päälle nostetuistakin on nolannut itsensä hyökkäämällä maahanmuuttoa kritisoineita vastaan asia-argumenttien sijasta järjettömien tunteiden voimalla.

Neuvostoliiton alasajon siivittämä uskoni edistykseen tyrehtyi totaalisesti kun jouduin huomaamaan ne valtavat voimat, jotka oli valjastettu Suomessa ajamaan maahanmuuton avulla saavutettavaa uutta utopiaa, monikulttuuria. Kuten Neuvostoliitto, myös monikulttuurin uskotellaan arkihavaintojen vaistaisesti olevan maanpäällinen taivas.

Vielä vuonna 2007 ei toteutunut toive Halla-ahon pääsystä eduskuntaan opastamaan 199 muun oppimiskykyisen kansanedustajan maahanmuuttopolitiikkaa laadukkaammaksi. Oli aika myös minunkin pakottautua ulos mukavuusalueeltani. Vuonna 2007 liityin Perussuomalaisiin ja vuonna 2008 aloitin verkkokirjoittamisen omalla nimelläni. Vuonna 2008 katselin itseäni kunnallisvaalimainoksesta. Minut valittiin Tampereen kaupunginvaltuustoon, jossa olen tällä hetkellä kolmatta kauttani.

Haluaisin omalla toiminnallani viestittää tavallisille ihmisille yhteisten asioiden hoitamisen merkitystä. Suomi on vajonnut alaspäin, koska liian moni on mukavuudenhalussaan ulkoistanut yhteisten asioiden hoitamisen poliittisille broilereille, jotka ovat uraansa luodessaan menettäneet kosketuksen kansalaisten arkeen.


Luottamustoimet

Kunnalliset: Kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen

Ylikunnalliset: Maakuntahallituksen jäsen, maakuntahallituksen ilmasto- ja ympäristöjaoston jäsen, maakuntauudistuksen ohjausryhmän jäsen

Valtakunnalliset: Kansanedustajan 1. varajäsen

Aiempia: Osaamis- ja elinkeinolautakunnan jäsen, käräjäoikeuden lautamies, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) jäsen